En frisk och god variant av den klassiska Tiramisun.
Instruktioner
- Börja med citronkrämen:
Blanda ägg, socker, skal och saft från citronen i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning tills blandningen tjocknar och första bubblan syns.
Lyft kastrullen från värmen och vispa i smöret lite i taget. Låt krämen kallna.
- Vispa grädden till mascarponekrämen med 1 msk socker. Den ska vara ganska hård. Vispa äggulor och resten av sockret vitt och krämigt. Tillsätt mascarpone och grädde, lite i taget och rör om till en fluffig kräm.
- Blanda limoncello och pressad citronsaft i en skål. Doppa kexen snabbt på båda sidor (de ska inte bli genomblöta) och lägg dem i en form.
- Bred ett lager av citronkrämen över kexen och fortsätt med mascarponekräm. Varva därefter kex och kräm och avsluta med ett lager kräm.
- Låt stå i kylskåp i minst 1 timme innan servering. Ta ut tiramisun och riv över lite citronskal innan du serverar den.
Publicerat den
26 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar