En klassisk kaka som i sommar får smak av apelsin. Enkel, saftigt och otroligt god!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en rund sockerkaksform ca 20 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det kokande vattnet och citron- eller apelsinskal. Blanda och sikta ner de torra ingredienserna. Vispa ihop och häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen tills provstickan är torr, ca 35 minuter. Låt stå i formen någon minut, vänd upp på galler och låt svalna. Dela kakan i två delar som en tårtbotten.
- Koka samtliga ingredienser till fyllningen tills det tjocknar något, det tar ca 3 minuter.
- Fördela blandningen över bottnarna. Lägg ihop och garnera med florsocker, citronmeliss och citronskal.
Publicerat den
19 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar