Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrusdoftande sockerkaka med vaniljfyllning

 
Skriv ut

En klassisk kaka som i sommar får smak av apelsin. Enkel, saftigt och otroligt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund sockerkaksform ca 20 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det kokande vattnet och citron- eller apelsinskal. Blanda och sikta ner de torra ingredienserna. Vispa ihop och häll smeten i formen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen tills provstickan är torr, ca 35 minuter. Låt stå i formen någon minut, vänd upp på galler och låt svalna. Dela kakan i två delar som en tårtbotten.
  4. Koka samtliga ingredienser till fyllningen tills det tjocknar något, det tar ca 3 minuter.
  5. Fördela blandningen över bottnarna. Lägg ihop och garnera med florsocker, citronmeliss och citronskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.