- Serverar: 10 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Underbart picnic- eller buffébröd som inte behöver ha något pålägg-så gott ändå! Receptet är taget från Apotekets hemsida/utflyktsmat men jag har bytt ut mjölsorterna och lagt till svarta oliver för jag tycker det är så gott!
Instruktioner
- Värm vattnet ljummet och rör ut jästen.
Blanda i olivolja, salt och citronskalet.
Häll i mjölet och rör om i ca 5-10 minuter, gärna i köksassistent eller med elvispens degkrokar.
Tillsätt de soltorkade tomaterna, rör om, och låt jäsa minst trekvart.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ta fram en långpanna och klä med bakplåtspapper. Häll över degen och fördela den över plåten med mjölade händer. Den ska vara ganska tunn (ca 3 cm).
Pensla med lite olivolja och strö flingsalt över.
Fördela fetaost,oliver och rosmarinblad över degen.
Peta ner ingredienserna i degen med fingrarna.
Låt jäsa minst 20 minuter.
Grädda ca 25 minuter.
Låt svalna, bryt brödet och njut.
Publicerat den
17 maj 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde detta bröd till min födelsedag, och blev riktigt uppskattat!!!!!!!!!!
Supergott!