Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrusfoccacia med fetaost, soltorkade tomater och rosmarin

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Underbart picnic- eller buffébröd som inte behöver ha något pålägg-så gott ändå! Receptet är taget från Apotekets hemsida/utflyktsmat men jag har bytt ut mjölsorterna och lagt till svarta oliver för jag tycker det är så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet ljummet och rör ut jästen. Blanda i olivolja, salt och citronskalet. Häll i mjölet och rör om i ca 5-10 minuter, gärna i köksassistent eller med elvispens degkrokar. Tillsätt de soltorkade tomaterna, rör om, och låt jäsa minst trekvart.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Ta fram en långpanna och klä med bakplåtspapper. Häll över degen och fördela den över plåten med mjölade händer. Den ska vara ganska tunn (ca 3 cm). Pensla med lite olivolja och strö flingsalt över. Fördela fetaost,oliver och rosmarinblad över degen. Peta ner ingredienserna i degen med fingrarna. Låt jäsa minst 20 minuter. Grädda ca 25 minuter. Låt svalna, bryt brödet och njut.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • peppra 22 november 2010

    Gjorde detta bröd till min födelsedag, och blev riktigt uppskattat!!!!!!!!!!

  • soccermum 21 juli 2011

    Supergott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.