Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrusmarinerad kycklingfilé

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En kall och fräsch kycklingrätt, gott till en god sallad och perfekt på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marinaden: Tvätta citrusfrukterna väl å skär av det yttersta skalet med en potatisskalare. Dela frukten och pressa ur saften. Skala och skär lök och vitlök i tunna skivor. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten. Blanda sedan ihop allt till marinaden i en bunke.
  2. Kycklingfiléerna: Krydda kycklingen med salt och peppar, stek i oljan under lock ca 5 min på varje sida. Efterstek filéerna ca 10 min eller tills dom känns klara. Lägg i en form och häll över marinaden. Låt svalna i rumstemperatur och täck med plastfolie. Ställ svalt att marinera 3-4 timmar eller gärna över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.