- Serverar: 6 portioner
- Tid: 4 timmar
Skriv ut
Agnello alla griglia con arrosto radice
Jag har lite svårt att tyda detta recept på grund av att texten var lite utsmetad. Så blir det när man skriver med tusch i en lite skrivbok.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 110- 125°C.
Ansa och torka av lammsteken. Bind eventuellt upp dem med bomullssnöre.
- Skölj citrusfrukterna och skär dem i tjocka skivor.
Krydda lammsteken med hälften av kryddorna. Lägg den i en långpanna eller i en ugnssäker form.
- Lägg citrusskivorna på och runt steken. Strö på resten av kryddorna. Ringla över olivoljan.
- Sätt in en stektermometer mitt i steken. Stek i nedre delen av ugnen tills steken har en innertemperatur på 60°C, ca 3 1/2 timme. Låt lammsteken vila inslagen i folie medan du rostar rotfrukterna.
- Skölj potatisen väl och dela den i halvor. Skala morötter, palsternackor och lök. Skär morötter och palsternackor i grova bitar och löken i halvor. Skölj paprikorna och låt dem vara hela. Dela vitlöken i klyftor, låt skalet sitta kvar.
- Lägg rotfrukterna, lök, paprikor, vitlöksklyftorna och rosmarin i en annan långpanna.
Sätt in rotfrukterna, löken och paprikan och höj temeraturen till 250°, efter ca 30 minuter är de klara.
- Tiden beror på hur stora bitarna är.
Skiva lammsteken.
Servera den med rotfrukterna, löken och paprikan och med en sås av matyoghurt som blandas med myntasås.
Publicerat den
27 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar