Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Clafoutis med körsbär

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

"Tjockpannkakan" clafoutis är en klassiker i det franska köket, oftast smaksatt med just körsbär. Clafoutis är gott även med annan, lite fastare frukt, som plommon, persikor eller björnbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kärna ur körsbären och blanda med 1 dl socker och likören. Låt stå ca 1 timme.
  3. Smält 25 g smör och låt det svalna. Finhacka mandeln. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa ägg, äggulor, vaniljfrön och ½ dl socker pösigt.
  4. Blanda mandel, citronskal och mjöl och vänd ner i äggpöset tillsammans med smör, grädde och mjölk. Rör ner bär och saften som bildats i smeten.
  5. Häll smeten i en smord och sockrad pajform, ca 30 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt den svalna.
  6. Pudra över florsocker och servera clafoutin ljummen med vispad grädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.