Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Clementin- och mandelskorpor

 
  • Serverar: 50 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Det är så enkelt att göra skorpor själv. Det krävs oftast ingen stor köksmaskin. Bunke och elvisp räcker. Det krångligaste med att göra skorpor är att det krävs tid för att torka dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör, farinsocker och strösocker poröst. Använd gärna elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt mellan varje. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och arbeta ner i smeten. Tillsätt den hela mandeln och rivet clementinskal.
  2. Dela degen i fyra bitar och rulla dem till längder som plattas ut till 2-3 cm tjocklek.
  3. Grädda längderna mitt i ugnen ca 12 min. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och grädda 10-15 min till.
  4. Ta ut längderna och skär dem i ca 2 cm breda bitar, gärna på snedden. Sänk ugnsvärmen till 100 grader. Torka skorporna mitt i ugnen ca 1 tim tills de har torkat helt och känns lätta. Låt kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.