Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Clotted cream

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 12 timmar
Skriv ut

Gräddvariant som ofta används till Engelska scones tillsammans med sylt eller marmelad för en så kallad klassisk 'Cream tea'. Clotted cream äts också med fördel till chokladkakor och andra bakverk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyll en gryta till hälften med vatten och värm så att det sjuder mycket lätt. Häll ner grädden i en väremtålig skål. Placera skålen i grytan och låt den stå i 1½ timme. Rör INTE om i grädden eller flytta grytan under tiden. Koka ej!
  2. Ta skålen ur vattenbadet efter 1½ timme och ställ den i kylskåpet mellan 10-12 timmar.
  3. Det översta lagret i gräddskålen har bildat en "kaka". Rör kakan till en smidig kräm, är den för tjock kan man tillsätta något av den grädde som inte bildat kakan.
  4. Kan förvaras i tät burk i kylskåp i 4 dagar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • cuddly96 1 december 2013

    Det blev kanon, lätt att göra sköter sig i stort sätt själv.. Nästa gång ska jag göra det på fredags kvällen, så har jag över hela helgen.. ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.