Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cola-kokta spjäll

 
Skriv ut

Har ej testat ännu men verkar smidigt!

Ingredienser

Instruktioner

Ta en stor kastrull eller gryta med lock som ledigt rymmer spjällen. Dela spjället i några stora bitar om det kniper. Häll i cola så det täcker spjället med råge, fiska upp spjället och koka upp colan. Skala vitlöksklyftorna. Mosa till dem med bredsidan av kniven så att de spricker ordentligt. Tvätta limefrukterna och dela dem. Pressa ner saften i colan och lägg sedan i halvorna tillsammans med vitlöken, sambal oelek, rosmarin och salt. Lägg tillbaka spjället i colan när den kokar och justera värmen så att det sjuder lite lagom. Låt puttra under lock i ca 1 timme. När spjällen kokat klart grillar du dem på hög värme i några minuter på varje sida så att de får lite stekyta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.