Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cola Macaroons

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Populära kakor med colasmak. Colan kan även bytas ut mot annan vätska, till exempel apelsinjuice, limesaft eller valfri likör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kakor: Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn. Blanda florsocker och mandel.
  2. Vispa äggvitorna med en elvisp. Tillsätt strösockret, colan och ev karamellfärg och vispa till en ganska fast marängsmet.
  3. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet. Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen. Sätt ugnen på 125°.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakorna kallna.
  6. Fyllning: Vispa ihop smör, äggula, florsocker och cola med elvisp så att det blir en slät kräm.
  7. Lägg ihop kakorna två och två med drygt 1 tesked fyllning emellan.
  8. Kakorna förvaras i tättslutande burk i kyl men kan även frysas in.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.