Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Coleslaw med rödlök

 
Skriv ut

En coleslaw som blir mindre fet och söt än den som brukar finnas att köpa färdig, utan att för den skull bli tråkig eller smaklös. Snabbast går det naturligtvis att använda matberedaren här.

Ingredienser

Instruktioner

Använd finaste hyvlarskivan i matberedaren och hyvla ner vitkålen, byt till fin rivskiva och riv ner moroten. Dela lök i fyra delar och skiva tunt för hand. Lägg grönsakerna i ett durkslag och skölj igenom med vatten. Låt grönsakerna vara kvar i durkslaget och blanda dem med 1 tsk salt, låt stå över en bunke att rinna av. Montera kniven i matberedaren och gör såsen: Mixa ägg, senap, salt, peppar, socker och vinäger. Under tiden maskinen går så hälls oljan i smal stråle ner genom matarröret tills det blir en tjock majonnäs, blanda i crème fraiche. Tryck ur så mycket vätska som går ur grönsakerna innan de blandas med såsen. Lägg salladsblandningen i plastpåse och förvara kallt minst en timme innan den skall ätas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.