Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Coleslaw

 
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Gott till alla typer av rätter, vi brukar mest ha detta som tillbehör till grillat kött eller hamburgare. Denna sallad kan sparas i kylen upp till en vecka, smakar bara mer då den fått stå ett tag

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på en 4 liters kastrull med lättsaltat vatten.
  2. Strimla vitkålen fint och lägg ner den i det kokande vattnet, tryck ner allt så det hamnar under ytan. Plocka upp efter ca 10 sekunder och häll i ett durkslag skölj med kallt vatten och låt det rinna av.
  3. Riv morötterna fint.
  4. Ta fram en lagom stor skål och blanda ihop övriga ingredienser och rör om. Krydda efter smak. Observera att det ska smaka rätt mycket. Krama ur vitkålen och stjälp över den i skålen med såsen. Gör likadant med morötterna. Rör om och låt stå ett tag innan servering i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.