- Serverar: 8-12 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Gott till alla typer av rätter, vi brukar mest ha detta som tillbehör till grillat kött eller hamburgare.
Denna sallad kan sparas i kylen upp till en vecka, smakar bara mer då den fått stå ett tag
Instruktioner
- Sätt på en 4 liters kastrull med lättsaltat vatten.
- Strimla vitkålen fint och lägg ner den i det kokande vattnet, tryck ner allt så det hamnar under ytan. Plocka upp efter ca 10 sekunder och häll i ett durkslag skölj med kallt vatten och låt det rinna av.
- Riv morötterna fint.
- Ta fram en lagom stor skål och blanda ihop övriga ingredienser och rör om. Krydda efter smak. Observera att det ska smaka rätt mycket.
Krama ur vitkålen och stjälp över den i skålen med såsen. Gör likadant med morötterna. Rör om och låt stå ett tag innan servering i kylskåp.
Publicerat den
3 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar