Servera gärna på bitar av gott knäckebröd, t ex spisbröd. En bra rätt även på buffébordet.
Instruktioner
- Ansa och strimla vit- röd- och savojkålen. Slaka kålen. Lägg kålen i en bunke och häll över kokande vatten så att det täcker. Rör om och låt stå 2-3 min. Spola kålen med kallt vatten och låt det rinna av i ett durkslag. Eventuellt kan rödkålen slakas för sig eftersom den lätt färgar övrig kål blålila. Pressa ur vätskan.
- Skala och riv moroten. Ansa och strimla salladslöken. Kärna ur och strimla pepparfrukten.
- Blanda ingredienserna till såsen i en stor skål. Vänd ner kål, morötter, salladslök, pepparfrukt, mynta- och korianderblad. Smaka av med salt och peppar.
- Garnera med sesamfrön.
Publicerat den
19 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar