Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Coleslaw med kryddig russinsås

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Servera gärna på bitar av gott knäckebröd, t ex spisbröd. En bra rätt även på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och strimla vit- röd- och savojkålen. Slaka kålen. Lägg kålen i en bunke och häll över kokande vatten så att det täcker. Rör om och låt stå 2-3 min. Spola kålen med kallt vatten och låt det rinna av i ett durkslag. Eventuellt kan rödkålen slakas för sig eftersom den lätt färgar övrig kål blålila. Pressa ur vätskan.
  2. Skala och riv moroten. Ansa och strimla salladslöken. Kärna ur och strimla pepparfrukten.
  3. Blanda ingredienserna till såsen i en stor skål. Vänd ner kål, morötter, salladslök, pepparfrukt, mynta- och korianderblad. Smaka av med salt och peppar.
  4. Garnera med sesamfrön.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.