Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Conchiglioni med kycklingsås.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Spagetti med köttfärssås i all ära, det finns hur många varianter som helst på den maträtten. Jag skapade en ny variant i dag, i stället för spagetti blir det stora pastasnäckor som fylls med en annorlunda ”köttfärssås”, toppas med riven parmesanost och gratineras i ugnen. Det blir så att säga en ”allt i ett - rätt” . Det enda man behöver som tillbehör är en fräsch grönsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet, häll av vattnet och droppa över lite olivolja, håll dem varma.
  2. Skär kycklingköttet i små fyrkantiga bitar. Strimla skinkan och skär strimlorna till ca två cm långa bitar. Skala och hacka vitlöken fint. Skala smålökarna och dela varje lök i fyra klyftor. Hacka de soltorkade tomaterna grovt. Ansa och borsta av champinjonerna, skiva dem och dela varje skiva i mindre bitar.
  3. Bryn kycklingköttet i smör och lite olivolja i en stekpanna, när de börjar få lite färg tillsätts paprikapulvret och den hackade vitlöken samt tomatpurén, låt fräsa ytterligare någon minut och häll upp i en platå eller traktörpanna, häll över vattnet och reducera på svag värme tills hälften av buljongen återstår.
  4. Fräs lök och champinjoner i smör och olivolja tills de börjar ta färg, tillsätt skinka och soltorkade tomater, rör om och häll ner i kycklinggrytan. Rör ner créme fraiche, smaka av med salt, vitpeppar och torkad basilika. Låt grytan småputtra på svag värme 10 minuter, håll varmt.
  5. Sätt ugnen på grillvärme.
  6. Placera pastasnäckorna på ett eldfast fat som smorts med lite olivolja, fyll dem med kycklingsåsen och strö över riven parmesanost och gratinera högt upp i ugnen tills osten får lite färg.
  7. Lägg upp direkt på tallrikar tillsammans med mixad sallad och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.