- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Spagetti med köttfärssås i all ära, det finns hur många varianter som helst på den maträtten. Jag skapade en ny variant i dag, i stället för spagetti blir det stora pastasnäckor som fylls med en annorlunda ”köttfärssås”, toppas med riven parmesanost och gratineras i ugnen. Det blir så att säga en ”allt i ett - rätt” . Det enda man behöver som tillbehör är en fräsch grönsallad.
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisning på paketet, häll av vattnet och droppa över lite olivolja, håll dem varma.
- Skär kycklingköttet i små fyrkantiga bitar.
Strimla skinkan och skär strimlorna till ca två cm långa bitar.
Skala och hacka vitlöken fint.
Skala smålökarna och dela varje lök i fyra klyftor.
Hacka de soltorkade tomaterna grovt.
Ansa och borsta av champinjonerna, skiva dem och dela varje skiva i mindre bitar.
- Bryn kycklingköttet i smör och lite olivolja i en stekpanna, när de börjar få lite färg tillsätts paprikapulvret och den hackade vitlöken samt tomatpurén, låt fräsa ytterligare någon minut och häll upp i en platå eller traktörpanna, häll över vattnet och reducera på svag värme tills hälften av buljongen återstår.
- Fräs lök och champinjoner i smör och olivolja tills de börjar ta färg, tillsätt skinka och soltorkade tomater, rör om och häll ner i kycklinggrytan. Rör ner créme fraiche, smaka av med salt, vitpeppar och torkad basilika. Låt grytan småputtra på svag värme 10 minuter, håll varmt.
- Sätt ugnen på grillvärme.
- Placera pastasnäckorna på ett eldfast fat som smorts med lite olivolja, fyll dem med kycklingsåsen och strö över riven parmesanost och gratinera högt upp i ugnen tills osten får lite färg.
- Lägg upp direkt på tallrikar tillsammans med mixad sallad och servera genast.
Publicerat den
5 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar