Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cookiecupcake

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Kombination av mörk choklad, vaniljkräm och Oreokex gör dessa cupcakes extra mumsiga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä två muffinsplåtar med sammanlagt 16 muffinsformar.
  2. Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikro. Vispa smör och farinsocker ljust och luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa ordentligt mellan varje ägg. Tillsätt smält choklad och vaniljextrakt. Fortsätt vispa.
  3. Sikta ner vetemjöl,bakpulver och bikarbonat i en annan bunke. Rör ner de torra ingredienserna i smeten växelvis med mjölken. Lägg Oreokexen i en plastpåse och slå försiktigt på påsen med en kavel så att kexen krossas. Rör ner de krossade kexen i smeten.
  4. Fyll formarna till ca 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut plåten från ugnen och låt svalna ca 5 minuter. Flytta över kakorna på ett galler och låt dem kallna helt.
  5. Vispa smör och florsocker ljust och luftigt. Tillsätt vaniljessens och mjölk. Smula kexen och rör ner dem. Smulorna ska vara så små att de enkelt kan spritsas genom tyllen på spritsen.
  6. Häll frostingen i en spritspåse. använd tex en tyll som är som en öppen tät stjärna. Börja spritsa i mitten av cupcaken och för spritsen utåt i cirklar. Dela stora Oreokex tvärs över i två halvor. Använd en vass kniv och skär snabbt för att undvika att krossa kexen. Dekoerera varje cupcake med ett halvt Oreokex.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.