Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

De smakar som kladdig kladdkaka och de smälter i munnen. De är lika goda varma som kalla. Smaka och njut med ett stort glas mjölk till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret och den ljusa chokladen i en kastrull på svag värme. Hacka den mörka chokladen och spara till senare. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och bakpulver i en mindre skål. Vispa äggen luftigt tillsammans med sockret i en större skål. Vänd ner den smälta chokladen och smöret i den stora skålen.
  3. Vispa ner den torra blandningen i den stora skålen. Vänd ner den hackade chokladen i smeten. Lägg ut smeten i små runda klickar med jämna mellanrum på bakplåtspapper på en eller flera plåtar. Grädda mitt i ugnen i ca 6-8 min.
  4. Servera de varma kakorna med ett stort glas mjölk eller spara till senare och njut av smaken då.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kladd 9 april 2011

    Mycket goda kakor. Hade inge fika bröd så då kan man bara göra lite kakor istället. Snabbt och enkelt ;)

  • Mickan1989 31 maj 2013

    Dessa ska jag prova att göra nu, lite fredags godis-aktigt :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.