Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cookies Black and White

 
  • Serverar: 27 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Dessa kakor är från Leila bakar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna cirka 10 minuter och gnugga sen bort det mesta av skalet i en torr handduk. (Det går inte att göra detta med mandeln.)
  3. Vispa smör, farinsocker, vaniljsocker, ingefära krämigt. Rör i ägget.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten för hand.
  5. Hacka chokladen grovt och blanda den och de hela hasselnötterna i smeten.
  6. Klicka 1-2 matskedar smet med jämna mellanrum på ett bakplåtspapper och platta till klickarna lite. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.