- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Den godaste sötpotatispaj som tillbehör till mat och inte som efterätt.
Instruktioner
- Mät upp mjölet i en skål, lägg i kylskåpskallt smör, skuret i bitar.
- Finfördela fettet i mjölet , tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och ställ i kylskåp ca 15 minuter.
- Skala sötpotatisen, skär dem i mindre bitar och koka i saltat vatten tills den är mjuk. Häll bort vattnet och lägg ner potatisen i en matberedare tillsammans med crème fraiche och kör till en puré.
- Blanda ner ägg, honung, kryddor och salt.
Bred ut blandningen i pajskalet. Lägg eventuellt på några blad färsk salvia och grädda i ugn 150 grader i 40-45 minuter.
- Låt svalna och servera som egen rätt med sallad eller som tillbehör till stekt kött.
Publicerat den
19 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar