"Kirkenes de lux" är Norges svar på snabbmatens nuggets. Kul och gott att servera till hela familjen
Instruktioner
- Värm pommes frites enligt anvisning på förpackningen.
- Torsknuggets:
Dela torsken i 16 bitar.
Vispa upp de 2 äggen och bland i sweet chilisås.
Vänd torsknuggets i äggblandningen och avsluta med att panera dem i cornflakes.
Stek nuggets i smör och olivolja i ca 3-4 min på varje sida.
- Dippsås:
Vispa äggulan med äppelcidervinäger, tillsätt rapsoljan droppvis. Smaksätt med sesamolja, salt & peppar.
- Servering:
Skala morötterna. Fortsätt med skalaren och gör flarn av morötterna.
Dela isbergssalladen i hela blad och placera på fat.
Lägg upp nuggets på isbergssalladen, pommes frites därtill och avsluta med morotsstrimlorna och servera dippsåsen till.
Publicerat den
5 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar