Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cornflakes kyckling

(14 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Fantastisk god panering som kan användas på såväl kycklingklubba, filé, spett och som nuggets,varit mycket uppskattat på mina bjudningar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj kycklingen och torka dem torra. Häll cornflaksen i en plastpåse och krossa dem med hjälp av en kavel. Häll i kryddorna och skaka. Smält smöret, doppa kycklingen i smöret och lägg ner i påsen, skaka påsen.
  2. Stek på en plåt i ugnen ca. 50 minuter i 175 grader.

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • Maja75 11 november 2008

    Kycklingen blir mycket saftig och fin! Lätt att göra. Jag var inte överförtjust i smakkombinationen paprikapulver och vitlök, så jag ska testa en annan kryddning nästa gång.

  • mammakavat 20 november 2008

    Hejsan Millan! Smaken är som baken................. Vi tyckte att "Cornflakes kyckling" var jättegott!! Kanske för att jag ofta har garlic och paprika i min mat..:) Tack för ett kanonlätt, gott och snabbt recept! Definitivt en återkommande rätt på vårat matbord! åsa

  • pollyplutt 20 mars 2010

    underbart god:) gjorde min egen kryddmix av bl.a. lökpulver och chiliflingor och det här kommer serveras många, många ggr i framtiden. var dock inte lila nyttig och serverade en sallad till utan slängde in ett paket criss cuts i ugnen samtidigt, blev en kycklinvariant av fish and chips:) Tusen tack ett super recept!!!

  • Gottis68 29 januari 2011

    Tack för bra och supergott recept!

  • barulwen 10 april 2011

    Jättegott recept! Kycklingen blev jättefrasig och jag serverade den med klyftpotatis och en sås som jag rörde ihop bestående av turkisk youghurt och sweet chilisås.

  • matletare 16 september 2011

    enkelt och gott! man kan pimpa helt efter tycke och smak, bara ösa ner lite av de kryddor man tycker passar en sj bäst bland de krossade cornflakesen. gillades massor av hela familjen, barn 5 och 17 år, gubbe o gumma! :)

  • marie79 18 januari 2012

    Hela familjen inkl de 3 kräsna barnen älskade denna kyckling!! Tack för ett toppen recept :)

  • Tinjep 17 mars 2012

    Mums!

  • Vintra 14 september 2012

    Så gooott. 5 poäng helt klart. Mycket uppskattat här hemma. :D

  • bubba80 25 januari 2013

    Mums vad gott det blev!!! 5 poängare :)

  • elisabeth345 12 mars 2013

    Kycklingen blev så mör och god, helt utsökt med andra ord. Enormt tacksam för detta recept. Klar 5 med många + efter. Detta recept kommer jag att använda många gånger.

  • Bappi 17 mars 2013

    5 poäng. Suveränt gott. Jag gjorde ris och gjorde "Kall sås, perfekt till kyckling" finns i matklubben/ kram

  • andreahelen 31 mars 2013

    Jättegott recept! Jag tog dubbelt av alla kryddor och det blev mycket gott. Kommer jag att göra flera gånger! Tack för receptet!

  • monicadanell 24 januari 2016

    Jätte gott hamnar bland mina favoriter lagom kryddning kommer att göra flera gånger full poäng mvh monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.