Små inlagda gurkor, goda som tillbehör till mångt och mycket där inlagd gurka är gott.
Instruktioner
- Skölj gurkorna noga. Torka dem på en handduk och lägg dem i en skål. Häll på saltet och rör om. Låt stå i 2-3 timmar.
- Blanda samman socker, vinäger, vatten, vin och salt till lagen och koka upp. Låt svalna. Tag upp gurkorna från saltet och skölj dem noga.
- Gör ren skålen och lägg tillbaka gurkorna. Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp. Låt svalna.
- Häll lagen över gurkorna och låt stå till nästa dag. Skiva vitlök och chili och varva med gurkorna och dragonen i en burk. Koka upp lagen igen, låt svalna och fyll på i burken. Förslut. Förvara svalt.
- Låt stå ett par veckor. Dessa gurkor håller nästan hur länge som helst om de står svalt.
Publicerat den
22 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar