Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cottage pie

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Rustik vintermat där potatismoset fått extra smak från rotselleri. Så enkelt och gott! 440 Kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Koka potatis- och selleribitarna mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet, mosa och blanda med mjölk och riven ost. Salta och peppra.
  3. Bryn färsen i en torr teflonpanna. Tillsätt hackad lök, grovriven morot och rotselleri, låt fräsa ett par minuter. Rör ner tomatkross, tomatpuré, senap och fond. Låt puttra 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bred ut färsen i en ugnsform och täck med moset. Dra gärna med en gaffel i moset för att göra ett fint mönster. Grädda mitt i ugnen tills moset fått lite färg, ca 10 minuter.
  5. Servera gärna med en blandad grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.