Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Använder du nöt eller blandfärs, är det en Cottage Pie. En Shepherd´s Pie innehåller alltid lammfärs. Snabbt och framför allt så gott - jättebråttom? - använd då pulvermos!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader. Skala och dela potatisen i kuber så går det fortare. Koka potatisen mjuk. Häll av kokvattnet. Häll i mjölken och vispa med elvisp. Tillsätt ägget och smöret. Fortsätt vispa. Smaksätt med salt, svartpeppar Ställ åt sidan.
  2. Skala morötterna och löken. Skär morötterna i slantar och finhacka löken. Bryn morötterna och löken med köttfärs och timjan. Häll på de krossade tomaterna och tomatpurén. Häll i Worcestershiresås. Smaka av. Lägg i buljongtärningen. Lägg i lagerbladet. Rör om. Koka till en köttfärsås under lock i ca 15 minuter. Häll i ärterna. Smaksätt med salt, svartpeppar. Smaka av. Lägg köttfärsen i botten på en form. Lägg på moset så att det täcker köttfärssåsen. Gör mönster i moset med gaffel. Sätt in i ugnen i 20-25 minuter. Sätt ugnen på grill de sista 5 minuterna så du får en gyllenbrun färg. Jätte bråttom? - använd då pulvermos!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Cassiopeya 15 oktober 2011

    Gjorde denna idag, fast utan ärtor. Dessutom spritsade jag rosor av moset istället för att bara bre ut det över köttfärsen, snyggt och gott ;)

  • Gul13 3 januari 2012

    Köttfärssåsen var god och moset var gott. Fast kombon ... hm: Jag vill nog gärna ha lite mer tuggmotstånd faktiskt vilket inte är receptets fel i sig. Så för smakens skull var för sig blir det absolut en 4:a.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.