Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Couscous på lamm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En enkel saftig och god nordafrikansk gryträtt. Den kan även göras med lammfärsbullar och lammfärskorv (merguez) men jag föredrar enbart lammrygg eller lammhals som sakta får koka ihop så att den faller sönder i fina, trådiga bitar. Den får inte kokas för kraftigt - då blir den torr! Måste kryddas ordentligt och äts gärna med harissa, den starka pepparpastan, utblandad i grönsaksbuljongen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sjud lammryggen sakta i en dryg timme i saltat vatten med buljongtärning, krydd- och vitpepparkorn samt ett lagerblad. Känn när köttet lossnar från benet. Håll varm.
  2. Koka buljong på grönsakerna, lägg först i kålroten som delats i portionsbitar, sedan morötter, kikärter (från burk - annars måste dessa först blötas i flera timmar) och squash samt lök eller purjolök. Lägg i lite harissa från tub, några cm, i buljongen, smaka av. Låt grönsakerna bli något mjukare än när man kokar dem normalt.
  3. Koka upp vatten till couscousgrynen med sultanrussin och salt och följ instruktionen på paketet. Lägg till lite olivolja, som gör det hela saftigare. Använd inte för stora couscousgryn, och försök att röra med gaffel så att resultatet blir fluffiga gryn som inte klibbar ihop.
  4. När couscousen är klar och har absorberat vattnet, vänd upp en portion mitt i en värmd djup tallrik, ös på med grönsakerna, grönsaksbuljongen och kikärtorna, lägg på en ordentlig bit kött och smeta Harissa på kanten av tallriken samt salta med flingsalt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • popik 23 mars 2009

    Detta är en av mina favoriträtter, har varit i tunisien tre gånger och ätit denna rätt flera gånger, mums.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.