Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Boston baked beans

 
  • Tid: 6 timmar
Skriv ut

Ungsbakade vita bönor som i Boston. Klassisk "cowboy"-rätt, amerikansk husmanskost!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg bönorna över natten i kallt vatten (Dubbelt så mycket vatten som bönor.)
  2. Byt ut vattnet och koka bönorna i 1-2 timmar (Samma sak som vid blötläggning, använd dubbelt så mycket vatten som bönor)
  3. Töm av bönorna men SPARA kokspadet.
  4. Värm ugnen till cirka 165 grader.
  5. Skiva sidfläsket i 3-5 mm tunna skivor.
  6. Gör i ordning såsen: Koka ihop sirap, salt, peppar, senapspulver, ketchup, Worcestershiresås och farinsocker i en gryta och låt det puttra i några minuter tills sockret löst sig.
  7. Varva bönor, sidfläsk och gul lök i lager i en smord ugnsform. Börja och sluta med bönor. Töm över såsen och fyll sen på med spad ifrån bönkoket till det täcker bönorna. Täck formen med aluminiumfolie.
  8. Baka i ugn i 3-4 timmar tills bönorna är helt mjuka. Ta bort folien efter drygt halva tiden och fyll med mer bönvatten om det behövs, annars kan bönorna bli torra. Var inte orolig att ytan ser brun/svart ut på. Färgen beror på att sirapen och sockret karamelliseras.
  9. Fungerar bra som ensamrätt tillsammans med en grönsallad, men det funkar även att servera kokt potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.