Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cowboy chili

(2 kommentarer)  
Cowboy chili Cowboy chili Cowboy chili
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna korvgryta var med i Buffé nr 10 2011. Efter lite diskussion här hemma kom vi fram till att vi inte ätit någon korvgryta förutom korvstroganoff. Kändes som att det var hög tid att utforska korvgrytelandet. Då denna verkar god tänker vi prova den. Har nu testat denna gryta och kan bara säga att den är väldigt god, men stark. Vår blev extra stark då vi använde extra hot chorizo. Har ätit den både med bulgur och couscous, lika gott vilket som. Pasta eller ris funkar också för den som vill testa det :) Gör gärna grytan någon dag innan du ska äta den, för den blir bara godare av att stå och dra till sig alla smaker :D

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär baconet i strimlor.
  2. Fräs lök och vitlök i 2/3 av oljan i en gryta ca 3 minuter. Tillsätt baconet och fräs ytterligare 3 minuter. Tillsätt tomatpuré, spiskummin, paprikapulver, chilipeppar och kakao. Låt fräsa ca 1 minut under omrörning.
  3. Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda i vatten, buljongtärning och bönor och låt koka på svag värme under lock ca 10 min.
  4. Skär korven i ca 1 cm tjocka skivor och stek dem i resten av oljan i en stor stekpanna ca 2 minuter. Lägg korven i böngrytan och låt koka ca 3 minuter.
  5. Garnera med koriander eller persilja. Servera med nachochips eller en bit baguette.
  6. För alla: Fri från gluten, men kontrollera korven. Servera med lämpligt tillbehör. Gör laktos- och mjölkproteinfri: kontrollera korv och buljongtärning. Servera med lämpligt tillbehör. Gör äggfri: kontrollera korv och buljongtärning.
  7. Tips: Gör gärna den mustiga chilin dagen innan den ska serveras. Servera med riven ost att strö över grytan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • IdaKonig 1 maj 2014

    Så himla gott! Som du skriver så är de dagen efter smakerna kommer fram ordentligt! :)

  • shanette 20 december 2014

    detta recept var en redig hit för hela familjen! Tusen tack för att du delade med dig!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.