Varför göra middagsbjudningen komplicerad. Gratäng är perfekt för hungriga gäng, bjud hem vännerna och servera den här.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Koka pastan enligt paketets anvisningar tills den är mjuk men fortfarande har tuggmotstånd. Låt pastan rinna av och ställ den åt sidan.
- Bryn färs, bacon och lök i en stor stekpanna på medelvärme cirka fem minuter, rör om hela tiden, tills löken är mjuk och färsen brynt och smulig. Låt blandningen rinna av.
- Blanda ner pastasås, persilja, vitlök, salt och peppar i stekpannan och koka upp. Sänk till låg värme. Låt såsen sjuda cirka fem minuter tills allt är genomvarmt.
- Blanda köttfärssåsen, pastan och bönorna i tomatsås i en stor ugnsfast form som rymmer 2½ liter.
- Lägg osten ovanpå och gratinera 15-20 minuter tills osten smält och är bubblig. Låt svalna fem minuter före servering.
Publicerat den
11 november 2011
Skriv kommentar