- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Denna korvgryta var med i Buffé nr 10 2011. Efter lite diskussion här hemma kom vi fram till att vi inte ätit någon korvgryta förutom korvstroganoff. Kändes som att det var hög tid att utforska korvgrytelandet. Då denna verkar god tänker vi prova den.
Har nu testat denna gryta och kan bara säga att den är väldigt god, men stark. Vår blev extra stark då vi använde extra hot chorizo. Har ätit den både med bulgur och couscous, lika gott vilket som. Pasta eller ris funkar också för den som vill testa det :)
Gör gärna grytan någon dag innan du ska äta den, för den blir bara godare av att stå och dra till sig alla smaker :D
Instruktioner
- Skala och finhacka lök och vitlök. Skär baconet i strimlor.
- Fräs lök och vitlök i 2/3 av oljan i en gryta ca 3 minuter. Tillsätt baconet och fräs ytterligare 3 minuter. Tillsätt tomatpuré, spiskummin, paprikapulver, chilipeppar och kakao. Låt fräsa ca 1 minut under omrörning.
- Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda i vatten, buljongtärning och bönor och låt koka på svag värme under lock ca 10 min.
- Skär korven i ca 1 cm tjocka skivor och stek dem i resten av oljan i en stor stekpanna ca 2 minuter. Lägg korven i böngrytan och låt koka ca 3 minuter.
- Garnera med koriander eller persilja. Servera med nachochips eller en bit baguette.
- För alla:
Fri från gluten, men kontrollera korven. Servera med lämpligt tillbehör.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: kontrollera korv och buljongtärning. Servera med lämpligt tillbehör.
Gör äggfri: kontrollera korv och buljongtärning.
- Tips:
Gör gärna den mustiga chilin dagen innan den ska serveras. Servera med riven ost att strö över grytan.
Publicerat den
20 oktober 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Så himla gott! Som du skriver så är de dagen efter smakerna kommer fram ordentligt! :)
detta recept var en redig hit för hela familjen! Tusen tack för att du delade med dig!