- Serverar: 8 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Smaskig vaniljpudding med knäckig topping.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär vaniljstången på längden. Koka upp grädde, mjölk, socker och vaniljstång.
- Vispa äggen till en pösig smet. Häll i mjölkblandningen i äggsmeten under kraftig vispning.
- Häll smeten, genom en sil, i ugnsfasta portionsformar. Ställ formarna i en långpanna fylld med vatten.
- Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter, eller tills puddingen stelnat. Låt puddingen kallna i kylskåp.
- Strö över råsocker och bränn av med brännare eller högt upp i ugnen på hög värme och grill. Passa noga så att sockret inte blir för brännt.
Publicerat den
4 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Grad antalet stämmer inte det måste upp till 200 annars tar det hur lång tid som helst då jag hade till och med varmluften på