Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crème brûlée

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Smaskig vaniljpudding med knäckig topping.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär vaniljstången på längden. Koka upp grädde, mjölk, socker och vaniljstång.
  3. Vispa äggen till en pösig smet. Häll i mjölkblandningen i äggsmeten under kraftig vispning.
  4. Häll smeten, genom en sil, i ugnsfasta portionsformar. Ställ formarna i en långpanna fylld med vatten.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter, eller tills puddingen stelnat. Låt puddingen kallna i kylskåp.
  6. Strö över råsocker och bränn av med brännare eller högt upp i ugnen på hög värme och grill. Passa noga så att sockret inte blir för brännt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • eliz 9 augusti 2008

    Grad antalet stämmer inte det måste upp till 200 annars tar det hur lång tid som helst då jag hade till och med varmluften på

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.