Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crème Brûlée à lòrange

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Apelsinen ger en fin brytning i denna krämiga brûlée.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp grädde, apelsinjuice, apelskal, vaniljstång soc frön i en kastrull. Låt svalna något.
  3. Vispa ihop äggulor och socker. Rör ner äggsmeten i i grädden. Sila blandningen. Häll i ugnssäkra portionsformar. Ställ in i ugnen ca 1 timme. Låt svalan.
  4. Vid servering, sätt ugnen på högsta grillvärme. Strö ett tunt lager råsocker över brûléerna. Ställ in dem högst upp i ugnen. Låt sockret karamelisera. Passa noga så de inte bränns.
  5. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.