- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Apelsin ger en fin brytning i den krämiga brûléen.
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 125 grader.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Koka upp grädde, apelsinjuice, apelsinskal, vaniljstång och frön i en kastrull. Låt svalna något.
- Vispa ihop äggulor och socker. Rör ner äggsmeten i grädden. Sila blandningen.
Häll i ugnssäkra portionsformar.
- Ställ i ugnen i ca 1 timme. Låt svalna.
- Vid servering, sätt ugnen på högsta grillvärme.
Strö ett tunt lager råsocker över brûléerna.
Ställ in dem högst upp i ugnen.
- Låt sockret karamelliseras. Passa noga så att de inte bränns.
Publicerat den
17 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar