Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crab cakes

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

en amerikansk klassiker. Hemligheten är att göra dessa små biffar så pass fasta att de håller ihop men ändå saftiga och lösa.

Ingredienser

Instruktioner

Finhacka lök, selleri och morot. Fräs allt detta i smör några minuter utan att bitarna tar färg. Låt svalna Låt krabbköttet rinna av ordentligt i en sil ( VIKTI GT annars blir smeten för lös.) Vispa äggulorna i en bunke och blanda ner krabbkött, ströbröd, majonäs, senap, citron, peppar, tabasco och salt. Låt gärna smeten stå en stund i kylen. Forma smeten till 12 små biffar. Stek i olivolja i omgångar, ca 2 minuter på varje sida tills de precis är genomstekta. Låt svalna på ett galler och servera rumstempurerade

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.