En vacker cheesecake utan botten. Pröva, den är så good!
Instruktioner
- Skala och skär ananas (spar några av de gröna bladen att dekorera med och skölj dem i kallt vatten) och citrongräs i bitar. Lägg bitarna tillsammans i en mixer tillsammans med limesaft och limeskal. Häll upp de mixade bitarna i en sil och låt rinna av över en skål i ett par timmar.
- Koka ihop socker och vatten tills sockret löst sig.
Skala mangon och skär den i bitar. Mixa bitarna med sockerlagen, ingefäran och den avrunna ananasjuicen.
Häll upp i 6 cocktailglas och ställ dem på en bricka.
Sätt in brickan i frysen i minst 4 timmar.
Gör därefter cheesecaketäcket.
- Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter.
Vispa äggulor, socker, vaniljsocker och vatten i en kastrull tills det börjar tjockna. Häll över i en bunke och vispa kraftigt tills äggsmeten känns helt kall. Vispa grädden lätt.
Vispa ihop äggsmeten med yoghurten och philadelphia. Använd gärna stavmixer så det blir en slät kräm.
- Värm citronsaft i en rostfri kastrull, lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i citronsaften. Tillsätt hastigt gelatinet i äggsmeten och vänd i citronskal och grädden.
- Häll cheesecakesmeten i glasen över den frysta fruktmixen. Ställ tillbaka glasen i frysen minst 1 timme. Ta fram glasen ½ timme innan servering.
Garnera med ananasbladen och strö över lakritsen.
Publicerat den
4 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den ska jag göra på torsdag till min killes föredetta chef som kommer på middag