Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crema catalana med fruktsallad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Crema catalana görs vanligtvis på mjölk, medan den franska kusinen créme brulée görs på grädde. Med brännare får du det söta, knäckiga täcket. Utan brännare är krämen ändå god i sig. 262 kalorier per portion 8 g fett 6 g protein 39 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mjölkblandning: Skrubba apelsinen i ljummet vatten, finriv skalet. Lägg alla ingredienser i en kastrull, koka upp och låt sjuda 3-4 mintuer.
  2. Äggblandning: Blanda alla ingredienser. Vispa ner dem i den sjudande mjölkblandningen, fortsätt att vispa tills blandningen tjocknar och första bubblan syns- då är den klar. Sila blandningen genom en finmaskig sil i en bunke. Fördela i portionsskålar och ställ kallt.
  3. Fruktsallad: Skala apelsinen med kniv, alla vita beska hinnor ska bort. Skär ut hinnfria filéer. Gröp ur passionsfrukten, ta ut kärnorna ur granatäpplet. Blanda allt till en fruktsallad.
  4. Vid servering, strö över socker och bränn med en brännare. Toppa emd fruktsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.