Crema catalana görs vanligtvis på mjölk, medan den franska kusinen créme brulée görs på grädde.
Med brännare får du det söta, knäckiga täcket. Utan brännare är krämen ändå god i sig.
262 kalorier per portion
8 g fett
6 g protein
39 g kolhydrater
Instruktioner
- Mjölkblandning:
Skrubba apelsinen i ljummet vatten, finriv skalet.
Lägg alla ingredienser i en kastrull, koka upp och låt sjuda 3-4 mintuer.
- Äggblandning:
Blanda alla ingredienser. Vispa ner dem i den sjudande mjölkblandningen, fortsätt att vispa tills blandningen tjocknar och första bubblan syns- då är den klar.
Sila blandningen genom en finmaskig sil i en bunke.
Fördela i portionsskålar och ställ kallt.
- Fruktsallad:
Skala apelsinen med kniv, alla vita beska hinnor ska bort. Skär ut hinnfria filéer. Gröp ur passionsfrukten, ta ut kärnorna ur granatäpplet. Blanda allt till en fruktsallad.
- Vid servering, strö över socker och bränn med en brännare.
Toppa emd fruktsallad.
Publicerat den
7 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar