Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crème brulé med messmör och lingon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Avrunda kvällen i fransk anda med en svensk twist. Knäck ytan och njut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 130° C.
  2. Vispa äggulor, socker, grädde och messmör. Sila.
  3. Lägg ½ msk rårörda lingon i varje form.
  4. Fyll på med smet och placera formarna i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna.
  5. Ställ in i ugnen. Baka ca 1 timme, tills de stelnat.
  6. Låt svalna kallt.
  7. Täck ytan med cassonadesocker och bränn med brännare så sockret smälter och karamelliseras.
  8. Tıps! Har du ingen brännare – använd 250° C grillvärme i ugn. Sätt formen nära grill- elementet och gratinera snabbt med luckan öppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.