Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Créme brulée med risgrynsgröt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Créme brulée i Julens tappning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa i socker och vaniljpulver så att det löser sig. Vispa ihop äggulor och gräddmjölk och vänd ner gröten.
  3. Fördela smeten i 4 ugnsfasta portionsformar, 10-12 cm i diameter. Grädda i ugnen 25 minuter. Det gör inget om den är lite lös i mitten, den stelnar till när den kallnar.
  4. Låt créme bruléen kallna helt i kyl. Strö sedan råsocker över hela ytan på varje brulée. Sätt på grillfunktionen på ugnen och vänta tills den är glödhet. Ställ formarna högst upp i ugnen tills sockret smält och fått färg.
  5. Alternativ är att bränna sockret med en lite gasolbrännare för bästa resultat, grädda då 5 minuter extra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.