Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Creme brulee utan vattenbad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Premiärlagade denna underbara dessert och är lyrisk, fantastisk god och lättlagad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda äggulor, grädde, mjölk och socker i en bunke. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Blanda i frön och stång i ägg- och gräddblandningen. Låt smeten stå i kyl i minst 30 minuter men gärna över natten eller dagen.
  2. Sätt ugnen på 100 grader, sila smeten och häll upp i formar. Grädda mitt i ugnen på en plåt tills smeten stelnar. Kan ta allt mellan 30 minuter upp till 1½ timme beroende på formar och ugn. Känn försiktigt med en knivsudd, bruleen ska vara lite ’kletig’ fortfarande men inte dallrig och ha stannat.
  3. Lår bruleen kallna och ställ i kylen fram till servering. Strax innan servering strö över ca 1 msk socker i varje form och bränn försiktigt av sockret med en brännare. Låt kallna en stund och servera med bär

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.