Otroligt god Creme Bruleé just med den vita chokladen!
Instruktioner
- Värm grädden i en stor kastrull till kokpunkten med vanilj. Skär vaniljstången i två delar på längden och skrapa ur fröna med en kniv. Lägg fröna och stången i grädden och värm sakta upp till kokpunkten. Låt svalna något. Bryt och smält chokladen i vattenbad eller mikro. Rör ner äggulorna i chokladen, blanda väl och rör i den varma grädden.
- Häll smeten i en kastrull, värm på låg värme under omrörning tills smeten tjocknar något ex. fäster på baksidan av en sked. Ta av från värmen och ta upp vaniljstången. Fördela smeten i sex stycken små portionsformar och ställ dem på en bricka och in i kylskåpet (eller frysen om du har bråttom) tills de har stelnat. Det kan ta någon till några timmar.
- Vid servering strör du sockret som ett täcke över bryléerna. Värm ugnen på grill. Ställ formarna så nära grillelementet du kan tills sockret blivit gyllenbrunt. Låt svalna. Servera kalla med färska bär exempelvis hallon.
Publicerat den
13 oktober 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
god smak men väldigt maffig, en "blåsare" istället för ugnen hade varit mycket bättre då iallafall min brulee hann smälta innan sockret blev gyllenkrispigt..... så en trea från mig :/