Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk crème caramel

(1 kommentar)  
Skriv ut

Puddingen får smak av äkta vanilj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp socker och vatten, var för sig, och ställ åt sidan. Ta också fram den eller de ugnssäkra formar av porslin eller metall som du tänker använda. Gör karamellsåsen först. Hetta först upp en tjockbottnad järnstekpanna eller gryta (ta inte teflonpanna, den kan bli förstörd av sockrets höga temperatur).
  2. Lägg i sockret, droppa över vattnet och låt sockret smälta utan omrörning. När allt socker smält och sockersåsen blivit alldeles klar och genomskinlig tar det några få minuter till. Nu kan man försiktigt röra lite. Först bildas stora bubblor, sedan små och då börjar såsen bli brun och ryka lite. Rör om och häll varsamt och genast såsen i botten av en stor eller flera mindre formar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ricke23 15 februari 2009

    alltså hur gör man själva crémen? om jag förstod rätt så var här bara beskrivning på såsen...är det bara att blanda alla créme ingredienser, mjölk,ägg coh socker? Hur blir crémen stadig? tack på förhand :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.