Puddingen får smak av äkta vanilj.
Instruktioner
- Mät upp socker och vatten, var för sig, och ställ åt sidan. Ta också fram den eller de ugnssäkra formar av porslin eller metall som du tänker använda.
Gör karamellsåsen först. Hetta först upp en tjockbottnad järnstekpanna eller gryta (ta inte teflonpanna, den kan bli förstörd av sockrets höga temperatur).
- Lägg i sockret, droppa över vattnet och låt sockret smälta utan omrörning. När allt socker smält och sockersåsen blivit alldeles klar och genomskinlig tar det några få minuter till. Nu kan man försiktigt röra lite.
Först bildas stora bubblor, sedan små och då börjar såsen bli brun och ryka lite. Rör om och häll varsamt och genast såsen i botten av en stor eller flera mindre formar.
Publicerat den
12 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
alltså hur gör man själva crémen? om jag förstod rätt så var här bara beskrivning på såsen...är det bara att blanda alla créme ingredienser, mjölk,ägg coh socker? Hur blir crémen stadig? tack på förhand :)