Instruktioner
Putsa filéerna och snitta dom på längden så du får en så stor yta som möjligt.
Finhacka örterna, pressa vitlöken och blanda med crème fraiche, salt och peppar. Bred blandningen på filéerna, rulla ihop och fäst skarven med tandpetare eller bind upp filéerna med steksnöre. Salta och peppra runt om. Bryn filéerna runt om i smöret. Hit kan du förbereda dagen innan. Låt filéerna svalna å linda in dom i plastfolie och in i kylen.
Koka upp vinet, vattnet och buljongen i en vid gryta med lock. Lägg i filéerna och sjud i 15-20 min, ta upp dom och vira in i aluminiumfolie.
Rör ut mjölet i grädden och vispa ner i skyn, låt koka upp och smaka av med salt och peppar när såsen tjocknat.
Ta bort tandpetare eller steksnöre från filéerna. Skär i skivor och servera på varmt uppläggningsfat med såsen, klyftpotatis och en god sallad.
Lagade den här på nyårsafton. Istället för cremè fraiche, vitlök och örter till fyllningen så hade jag Philadelphiaost med vitlök och örter. Fyllningen rann ur när filén skars upp men den hamnade i såsen. Vi serverade den men hasselbackspotatis och sockerärtor. Alla tyckte det va otroligt gott så den kommer göras om när man vill äta lite lyxigt! Självklart en klar 5 poängare =)