Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF - Coconut Chicken Cordon Bleu

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett helt underbart recept som jag hittade i en blogg på nätet. http://blogg.passagen.se/fettbramat/

Ingredienser

Instruktioner

Skär en djup "ficka" i kycklingbrösten. Bred senap i fickan och fyll med skinka och ost. Krydda med dragon. Försegla fickan med hjälp av en tandpetare. Salta och peppra runt filéerna. Doppa kycklingen först i uppvispat ägg och sedan i koksflingor. Stek kycklingen nästan klar i mycket smör på medelgod värme i en stekpanna. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form. Vispa ur pannan med grädde och crème fraiche. Låt såsen få ett uppkok och smaka av med soja, salt, peppar och dragon. Häll såsen över kycklingen och låt rätten gå klar i 175-200 graders ugn i ca 15-20 minuter beroende på filéernas tjocklek. Servera kycklingen med till exempel haricot vert.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • berggrenskan 2 februari 2009

    En oväntat lyckad smakbrytning mellan kycklingen, skinkan, osten och kokosen. Man ska absolut inte hoppas över kokosen. Vill man inte ha den som LCHF passar ris eller bulgur utmärkt till.

  • GKB 30 oktober 2009

    Fantastiskt gott! Fin smakbrytning med kokosen. Jag serverade matkorn till. Denna kyckling kommer att höra till favoriterna!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.