Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltgryta med renskav

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

God höstgryta med svamp, skav och lök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa champinjonerna, skär i mindre bitar ifall de är stora och stek i smöret på hög värme tills de fått stekyta.
  2. Minska till medelhög värme, hacka och tillsätt löken, fräs tills den blir mjuk.
  3. Strimla skaven och lägg i pannan, fräs tills den blir genomstekt.
  4. Häll på vatten, krossa enbären och lägg i, dela vitlöken i mindre bitar och lägg i, krossa den torkade svampen till mindre bitar och lägg i, tillsätt resten av ingredienserna utan crème fraiche.
  5. Låt puttra på medelvärme i ca 45 minuter. Tillsätt mer vatten ifall det riskerar bli torrt.
  6. Häll till sist i crème fraiche och låt koka upp igen, red med maizena redningen till önskad konsistens. Tillsätt mer vatten och redning ifall ni vill ha mer sås.
  7. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.