- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
God höstgryta med svamp, skav och lök.
Instruktioner
- Rensa champinjonerna, skär i mindre bitar ifall de är stora och stek i smöret på hög värme tills de fått stekyta.
- Minska till medelhög värme, hacka och tillsätt löken, fräs tills den blir mjuk.
- Strimla skaven och lägg i pannan, fräs tills den blir genomstekt.
- Häll på vatten, krossa enbären och lägg i, dela vitlöken i mindre bitar och lägg i, krossa den torkade svampen till mindre bitar och lägg i, tillsätt resten av ingredienserna utan crème fraiche.
- Låt puttra på medelvärme i ca 45 minuter.
Tillsätt mer vatten ifall det riskerar bli torrt.
- Häll till sist i crème fraiche och låt koka upp igen, red med maizena redningen till önskad konsistens. Tillsätt mer vatten och redning ifall ni vill ha mer sås.
- Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.
Publicerat den
14 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar