Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga köttbullar eller biffar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Saftiga köttbullar eller biffar som ingen kan motstå!! Ingen sås behövs, men enkelt att komplettera med tex någon creme fraiche med smak...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Köttbullar och biffar finns i alla möjliga varianter och här kommer mitt sätt att göra det på (min sambos favorit...)
  2. Finhacka och stek upp en liten gul lök... bara så att den blir mjuk och att sötman i den ökar, inte så att det på något sätt får någon färg (medeltemperatur på plattan är bra... gärna steka lite längre än att ha för hög temperatur).
  3. Lägg köttfärsen i en bunken, salta och peppra efter behag. Tillsätt den stekta löken (som gärna får ha fått svalna lite) och häll på lite av grädden och av vinet. Knäck ägget och blanda runt. Färsen kommer då att ha en väldigt lös konsistens. Tillsätt chillisåsen och örtkryddor (alltså valfria, men finhackad rosmarin eller basilika är alltid gott) och rör runt. Beroende på konsistensen, så tillsätt resterande vin och grädde. Konsistensen ska alltså vara väldigt lös, men inte rinnande. Mycket vätska jämfört med andra recept! Tillsätt skorpmjölen, som binder samman.
  4. Rulla köttbullar alternativt biffar av smeten (som sagt, inte helt fast smet... men ändå så att bullarna håller ihop)
  5. Stek som vanligt. I slutet på stekningen, kan man slå på lite vin och låta fräsa in i köttbullarna/biffarna.
  6. Reslutatet är enormt saftiga köttbullar/biffar.
  7. Serveras med i princip det man gillar - ris, potatis, couscous och någon grönsallad och naturligtvis något gott rött vin!! Sås behövs inte, men komplettera gärna med någon smaksatt creme fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.