Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Creme brulée med bär eller frukt

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Eftersom jag fick äran att skapa efterrätt till Nyårsdesserten 2014 fick det bli 3 olika sorter då jag hade svårt att välja vilken jag ville göra. Då gjorde jag dessa som bestod av: Creme brulée dekorerad med sharonfrukt Mördegskaka med apelsin fyllda med lemoncurdgrädde och After eight kuber fyllda med chokladmousse toppat med hallonspegel + bär och frukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ner vaniljpulvret tillsammans med mjölk, grädde och sockret i en kastrull. Låt mjölkblandningen nästan koka upp och rör tills sockret löst sig. Låt det sedan stå att dra på sidan om. Ta fram en form med höga kanter och fyll den hälften med vatten.
  2. Vispa äggulorna och blanda ner det i mjölkblandningen. Häll sedan smeten i portionsskålar eller ugnsfasta koppar och placera dom försiktigt ner i vattenbadet. Grädda Creme bruléen i ca 50-60 min beroende hur stora formarna är. Ta ut dem och låt dom kallna. Gärna i kylen efter de svalnat. Vid servering strö råsockret i formarna och bränn sockret till karamell med hjälp av en gasbrännare eller maxvärme i grillvärme i ugnen.
  3. Serveras gärna med bär, frukt eller ät den kall som den är.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.