Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Créme brúlée med kaffesmak

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det bästa med den här desserten är ögonblicket när skeden bryter igenom det blanka och knapriga höljet av karamelliserat socker och sjunker ner i det krämiga, aromatiska innanmätet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm försiktigt grädden, kaffepulvret och hälften av sockret i en kastrull tills kaffet och sockret har löst sig. Ta kastrullen från spisen.
  2. Häll upp äggulorna i en skål och vispa ner mjölet så att du får en jämn smet. Tillsätt den varma kaffeblandningen i omgångar och rör till slät konsistens. Häll smeten i kastrullen och värm den mycket försiktigt under omrörning i 5-10 minuter tills du får en tjock kräm.
  3. Rör ner konjaken och fördela krämen i fyra värmetåliga portionsformar. Låt den svalna och täck sedan över formarna och kyl dem i minst 2 timmar, gärna över natten.
  4. Före serveringen värmer du ugnsgrillen till 250 grader. Strö 1 msk av det återstående sockret över varje form och grilla i ca 5 minuter tills sockret har karamelliserats. Ta ut formarna och kyl dem någon minut så att innehållet stelnar. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.