Det bästa med den här desserten är ögonblicket när skeden bryter igenom det blanka och knapriga höljet av karamelliserat socker och sjunker ner i det krämiga, aromatiska innanmätet.
Instruktioner
- Värm försiktigt grädden, kaffepulvret och hälften av sockret i en kastrull tills kaffet och sockret har löst sig. Ta kastrullen från spisen.
- Häll upp äggulorna i en skål och vispa ner mjölet så att du får en jämn smet. Tillsätt den varma kaffeblandningen i omgångar och rör till slät konsistens. Häll smeten i kastrullen och värm den mycket försiktigt under omrörning i 5-10 minuter tills du får en tjock kräm.
- Rör ner konjaken och fördela krämen i fyra värmetåliga portionsformar.
Låt den svalna och täck sedan över formarna och kyl dem i minst 2 timmar, gärna över natten.
- Före serveringen värmer du ugnsgrillen till 250 grader. Strö 1 msk av det återstående sockret över varje form och grilla i ca 5 minuter tills sockret har karamelliserats.
Ta ut formarna och kyl dem någon minut så att innehållet stelnar. Servera.
Publicerat den
20 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar