En av världens mest älskade efterrätter.
Det ska vara generöst med karamell i formen och äkta vanilj i smeten. Puddingen gräddas i sitt vattenbad tills den precis har stelnat och konsistensen är lika len som smaken.
Instruktioner
- Smält sockret i en ren och torr stekpanna på måttlig värme under omrörning. Tillsätt vattnet och koka till en brun glasyr. Fördela genast glasyren i portionsformar av porslin och vrid runt så att de blir helt glaserade invändigt. Värm glasyren under arbetet om den stelnar.
- Koka upp grädde och mjölk med den kluvna vaniljstången. Vispa upp ägget och äggulan. Ta upp vaniljstången.
Häll gräddmjölken i äggblandningen under vispning.
- Häll smeten i formarna. Grädda i vattenbad i ugnen, 150-175°, tills äggsmeten precis har börjat stelna, 30-40 minuter. Kyl formarna och lossa med en liten vass kniv utefter kanten innan crèmen slås upp.
Publicerat den
3 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar