Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crème caramel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En av världens mest älskade efterrätter. Det ska vara generöst med karamell i formen och äkta vanilj i smeten. Puddingen gräddas i sitt vattenbad tills den precis har stelnat och konsistensen är lika len som smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält sockret i en ren och torr stekpanna på måttlig värme under omrörning. Tillsätt vattnet och koka till en brun glasyr. Fördela genast glasyren i portionsformar av porslin och vrid runt så att de blir helt glaserade invändigt. Värm glasyren under arbetet om den stelnar.
  2. Koka upp grädde och mjölk med den kluvna vaniljstången. Vispa upp ägget och äggulan. Ta upp vaniljstången. Häll gräddmjölken i äggblandningen under vispning.
  3. Häll smeten i formarna. Grädda i vattenbad i ugnen, 150-175°, tills äggsmeten precis har börjat stelna, 30-40 minuter. Kyl formarna och lossa med en liten vass kniv utefter kanten innan crèmen slås upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.