Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Creme Catalana

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En härlig efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp mjölken. Lägg i citronskal och kanelstänger. Sjud i 10 min. Lyft upp stänger och skal.
  2. Vispa ihop äggulor och socker. Vispa i maizenan i äggvispet + 3 msk av den heta mjölken.
  3. Vispa ner resten av mjölken och häll det i kastrullen. Sjud under omrörning tills det tjocknar. Ta bort från värmen och ställ i kallt vatten. Vispa och svalna något.
  4. Servera ljummen med färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.