- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
lätta att laga, kan lagas i förväg
Instruktioner
- Grädda pannkakorna eller tina ev frysta färdiga pannkakor.
Vit sås (Bechamelsås): 2 msk vetemjöl blandas med 1 dl mjölk.
Fräs 2 msk margarin i en gryta några sek, ta av kastrullen från spisen och häll i vetemjöl- mjölkblandningen och tillsätt 3 dl mjölk.
Sätt kastrullen på spisen igen och värm upp såsen och vispa hela tiden
till såsen tjocknat.
- Fyllning 1: Stek 200 g svamp i stekpanna med salt och peppar, blanda med vitsåsen, fyll pannakakorna och rulla ihop.
Strimla ost över och gratinera i ugn 250 gr till den fått färg.
- Fyllning 2: Blanda vitsåsen med krabban, citronpeppar och dill.
fyll pannakakorna och rulla ihop.
Strimla ost över och gratinera i ugn 250 gr till den fått färg.
- Kinesisk kyckling-plommon sås- crepe
Lägg pannkakorna på platt underlag
Bred på plommonsåsen (den är väldigt söt) tunnt på hela pannkakan.
Lägg sallad, tomat, purjo och kyckling i ena halvan av pannkakan och rulla ihop. Serveras på en gång.
Denna crepe är inte så mättande så jag serverar ofta 2/person.
Publicerat den
19 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar