Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crêpes med svampstuvning

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Detta är våran "tv-mat". Sambon tjatar ofta om att jag ska göra crêpes - och visst förstår jag honom!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop pannkakssmeten och grädda. Smeten ska räcka till 10 pannkakor. Häll en stor klick smör i en kastrull och strö över mjölet. Låt smälta ihop till en liten smet. Häll därefter i svampen som du grovhackat. Låt fräsa. Häll över grädden och smaka av med salt, peppar och soja. Låt puttra tills stuvningen fått en lagom fast konsistens. Du ska kunna klicka ut den på pannkakorna utan att den rinner iväg alltför mycket.
  2. Klicka ut cirka en 1½ matsked stuvning i mitten på varje pannkaka och vik pannkakans sidor runt stuvningen. Lägg därefter crêpesen med ändarna neråt i en smörad, ugnssäker form och strö riven, stark ost över. Grädda mitt i ugnen på 200°C tills osten fått fin färg.
  3. Servera med ris och en god grönsallad till. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.