- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Crepes är små pankakor som används till förrätter och desserter.
Bretagne, i frankrike var redan år 1200 känt för sina crepes.
Det här receptet har jag fått från en fransk kock vid namn Franco´a Henry.
Instruktioner
- 1. Blanda mjöl, salt, grädde och en del av vattnet. Vispa till en jämn smet.
Rör i resten av vattnet och de uppvispade äggen och äggulorna. sila smeten så att den blir helt slät.
2. Grädda 8 ljusa, lövtunna pannkakor i en crepespanna eller tunn stekpanna med teflon, på medelhör värme.
3.Bryn smör och mjöl tillsammans och tillsätt grädden under ständig vispning. Låt småkoka en stund. Tillsätt skinkan, skuren i smala strimlor och gräslöken. Smaksätt med salt, peppar och muskotnöt.
4. Fördela fyllningen på 8 crepes rulla ihop och lägg dem på ett ungssäkert serveringsfat. Strö riven ost över och gratinera i het ugn tills osten smält och fått färg.
- Servera genast
Publicerat den
9 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
olala vad det låter gott!!!!
det måste jag prova lät himelskt