Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crepes Maxim´s

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Crepes är små pankakor som används till förrätter och desserter. Bretagne, i frankrike var redan år 1200 känt för sina crepes. Det här receptet har jag fått från en fransk kock vid namn Franco´a Henry.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Blanda mjöl, salt, grädde och en del av vattnet. Vispa till en jämn smet. Rör i resten av vattnet och de uppvispade äggen och äggulorna. sila smeten så att den blir helt slät. 2. Grädda 8 ljusa, lövtunna pannkakor i en crepespanna eller tunn stekpanna med teflon, på medelhör värme. 3.Bryn smör och mjöl tillsammans och tillsätt grädden under ständig vispning. Låt småkoka en stund. Tillsätt skinkan, skuren i smala strimlor och gräslöken. Smaksätt med salt, peppar och muskotnöt. 4. Fördela fyllningen på 8 crepes rulla ihop och lägg dem på ett ungssäkert serveringsfat. Strö riven ost över och gratinera i het ugn tills osten smält och fått färg.
  2. Servera genast

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lk69 13 juni 2009

    olala vad det låter gott!!!!

  • annigrund 8 januari 2010

    det måste jag prova lät himelskt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.